Hans-Åke förklarar

vad det här är för något... eller??

Change log


Helt ny design

Av: hans
Saturday 16 May 2020, kl 13:53
ändrad: Tuesday 03 Jan 2023, kl 21:55

Efter mycken möda är siten uppgraderad. Nu med senaste programerings språket Flexbox. Först skrev man i HTML, många versioner har det blivit, nu är det HTML5, animinationer direkt i  coden. Formateringen i CSS var egentiligen bara hur texterna skulle se ut, vilken font och teckenstorlek man skulle ha. Den mest avancerade formateringen var när man kunde hantera tabeller.

Sista stora ändringen av hemsidan jag gjorde jag för ca 20 år sedan, då var det i programmerings språket PHP, senare reviderade jag med det som var det sista och heta då, "frames". Sen dess har jag inte lagt ner mer tid på Hemsidan och Bloggen. Jag gick över till att installera WordPress på Servern. Tänkte jag skulle ha en färdig bas för min Blogg. Tiden gick och och WordPress blev allt tröttare och jobbigare att administrera.
En dag bestämde jag mig, jag gör en egen! Läste på, kom på, det jag hade har blivit omsprunget flera gånger om. "Grid" var fortfarande aktuellt, men Flexbox var tydligen framtiden. Trodde aldrig att det skulle ta fyra månader att sätta sig in i det. Allt helt nytt.

Men nu finns den där, i stort sätt klar, bara lite kosmetiskt kvar. En databas driven blogg, byggd i CSS och MySQL. Nu återstår att gå igenom alla gammla bloggar som jag importerat från Wordpress. Pluss att lägga in alla texter och bilder som jag har lagt i "byrolådan" under tiden.